De Schatkamer

Cadeau & Lifestyle

Bunzlau Castle

Bunzlau Castle vindt zijn oorsprong in Polen. In de tweede helft van de negentiende eeuw introduceerdende Poolse pottenbakkers van Boleslawiec keramisch aardewerk met kleurrijk stempelwerk op een witte achtergrond. De geboorte van de serviesstukken van Bunzlau Castle, zoals we ze nu, tot op vandaag kennen, was een feit.

Ook nu nog worden alle serviesstukken van Bunzlau Castle in Polen geproduceerd, volgens de eeuwenoude technieken van vroeger.Door het bakken van de klei op hoge temperaturen wordt die waterdicht en zeer hard, waardoor het servies van Bunzlau Castle in de oven, magnetron en vaatwasser gebruikt kan worden. Ongelooflijk maar waar, ook de decors worden nog steeds met de hand op de serviesstukken gestempeld met behulp van kleine sponsjes en fijne pencelelen. Écht authentiek handwerk dus!

Ondertussen zijn er al heel wat decors beschikbaar, zo’n 60 ongeveer, waarvan je er één kunt uitpikken en alle serviesstukken kunt gaan verzamelen, of je kunt verschillende decors door elkaar gaan gebruiken. Dankzij het prominent aanwezige (Pools) blauw passen alle decors namelijk mooi bij elkaar.

De Schatkamer heeft een ruim assortiment op voorraad. Daarnaast is alles op bestelling leverbaar.